Adet Kanaması

Adet Kanaması

Adet Kanaması

» » » » Adet Geciktirici İlaçlar

Adet Geciktirici İlaçlar Nasıl Kullanılır



Evet arkadaşlar ; adet (regl) geciktirici ilaçlar hastaların tatil, denize girmek, bazı spor aktivitelerine katılmak, hacca gitmek gibi sebepler yüzünden kullanılan ilaçlardır. Doktor kontrolünde olmadan kullanılmaması gereken hormonal ilaçlar arasında yer alıyor. Adet geciktirilmesi için verilen ilaçlar progesteron (gestagen) içeren hormonal ilaçtır. Bunların dışında doğum kontrol hapları da bazı hastalarda adet geciktirilmesi amacıyla verilebilmektedir. Hangi ilacın hangi hastaya verileceği mutlaka doktor kontrolünde kararlaştırılması gerekiyor, kendi başınıza bu ilaçlardan birisini adet geciktirmek amacıyla kullanmanız hem istediğinizin tersine zamansız yerde adet görmenize neden olabilir hem de adet düzensizliğine neden olabileceğini söylemek isterim.

Adet geciktirici ilaçlardan bir tanesi olan, progesteron ilaçları adetin başlayacağı tarihe 3-5 gün kala kullanılmaya başlanır ve ilaç kullanıldığı sürece adet olmanız gecikir. Bu gecikme 10-15 gün veya daha fazla olabilir ancak çok uzun (1 ay kadar) gecikme her zaman mümkün olmayabiliyor, adet başlayabiliyor. Genellikle ilacı bıraktıktan 3-5 gün sonra regl adet kanaması belirtileri başlamaktadır.

Doğum kontrol hapı kullanan kadınlar kutudaki hapların tamamını bitirdikten sonra ara vermeden yeni kutuda ki hapları içmeye başlarlarsa adet kanaması başlamaz ve haplar bırakılana kadar adet gecikmesi yaşanmaktadır. Ancak doktor muayenesi olmadan bu tür uygulamalar denenmemelidir, sakıncalı olabiliyor. Bu yöntem 21 tablet içeren doğum kontrol hapları için geçerlidir, 28 tablet içerenler ile olmamaktadır. 28 tablet içeren doğum kontrol hapları ile ancak son 7 tablet (hormon içermeyen tabletler) alınmadan yeni kutuya geçilerek uygulanır.

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Leave a Reply